Polish English German

Przystawki zimne

Cena
Filet ze śledzia podawany w oleju lnianym z cebulą, musem jabłkowym i świeżymi ziołami 25,-
Pieczony pasztet z mięsa jelenia, sarny i dzika z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, jałowca i orzechów laskowych z konfiturą z czarnej porzeczki 28,-
Cienko krojone plastry ( carpaccio ) z polędwicy jelenia marynowanej ziołami i skropionej oliwą z czosnkiem niedźwiedzim z dodatkiem świeżo struganego sera carskiego 48,-
Marynowane w koniaku gęsie wątróbki podane z musztardą orzechową i jabłkami marynowanymi w wódce żubrówce oraz chałką własnego wypieku 48,-

Sałaty

Cena
Różne rodzaje sałat z plastrami gęsiej piersi, pomarańczą, orzechami laskowymi, serem carskim i owocowym sosem vinaigrette 32,-
Różne rodzaje sałat w sosie vinaigrette z oleju lnianego z jajkiem w koszulce, ogórkiem kruszewskim i do wyboru szynką kumpiak lub serem korycińskim 32,-

Przystawki ciepłe

Cena
Małe rosyjskie pierożki z farszem z czterech rodzajów mięs lub ryb słodkowodnych z sosem śmietanowo-octowym 28,-
Placki z mąki gryczanej i pszennej z plastrami wędzonego łososia, kwaśną śmietaną i cytryną 30,-
Duszona grasica cielęca flambirowana wódką żubrówką aromatyzowana skórką cytrynową i trawą żubrową 34,-
Trzy sakiewki z ciasta pierogowego z farszem jagnięcym z ziołami podane w rosole 38,-
Placki z mąki gryczanej i pszennej podane z kawiorem z łososia, jajkiem przepiórczym, kwaśną śmietaną i cytryną 95,-