Polish English German

Przystawki zimne

Cena
Filet z matiasa z musem z jabłka, chrzanem, maślanką i pumperniklem 26,-
Cienko krojone plastry (carpaccio) z marynowanej piersi gęsi z orzechami laskowymi, pomarańczą i rukolą 46,-
Siekany tatar z żółtkiem przepiórczym, serem carskim i borowikowym majonezem 48,-
Terrina z foie gras z żelem z białego wina i regionalnego miodu, marynowanym jabłkiem w żubrówce, musem śliwkowym, pistacjami i chałką własnego wypieku 65,-

Sałaty

Cena
Różne rodzaje sałat z plastrami gęsiej piersi, pomarańczą, orzechami laskowymi, serem carskim i owocowym sosem vinaigrette 32,-
Różne rodzaje sałat z kozim serem, pieczonym burakiem, grzankami z tymiankiem i orzechowo musztadowym sosem vinaigrette 32,-

Przystawki ciepłe

Cena
Małe rosyjskie pierożki z farszem z czterech rodzajów mięs lub jesiotra mazurskiego z sosem śmietanowo-octowym 28,-
Placki z mąki gryczanej i pszennej z plastrami wędzonego łososia, pieczonym burakiem, pestkami słonecznika, kwaśną śmietaną 32,-
Duszona grasica cielęca flambirowana wódką żubrówką, aromatyzowana skórką cytrynową i trawą żubrową 34,-
Flambirowana w armeńskim brandy wątróbka w sosie własnym z jałowcem, orzechami laskowymi i świeżą miętą 38,-
Placki z mąki gryczanej i pszennej z jajkiem przepiórczym, kwaśną śmietaną, z ikrą łososia 95,-
z kawiorem z jesiotra mazurskiego 220,-